Thema-avonden voor ouders over het opvoeden van pubers

De scholengemeenschap organiseert elk jaar ouderavonden over het opvoeden van pubers. We hadden het de voorbije jaren zo over drugpreventie in het gezin, over beter communiceren met pubers, over gaming en internet. We merken dat wat het thema ook is, veel inhoud terugkomt. Daarom hadden we het idee om hier de aangeboden informatie te verzamelen. Wie deelnam aan zo'n avond, kan hier dan terugblikken op wat gezegd is, wie er niet bij was en interesse heeft in het onderwerp, kan grasduinen in de informatie.

November 2018: Apestaartjaren: de digitale leefwereld van jongeren

Sociale media maken hoe langer hoe meer deel uit van het dagelijks leven van kinderen en jongeren. Het internet biedt aan de ene kant een schat aan mogelijkheden waar jongeren met veel plezier gebruik van maken. Aan de andere kant schuilen er in de digitale wereld ook heel wat risico’s.

Tijdens deze infosessie neemt Joos Callens van Mediaraven je graag mee op een boeiende ontdekkingstocht in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Hoe komt het dat ze zo verslingerd zijn aan gaming, YouTube en sociale media?

Hoe kan ik mijn jongeren voorbereiden op een wereld waarin sociale media niet weg te denken zijn? En wat met die grote gevaren als sexting, cyberpesten en online haatspraak? Je krijgt heel wat info en tips aangereikt.

Praktisch

Donderdag 15 november 2018 van 19.30 tot 21.30 uur in de Polyvalente zaal van Sint-Gummaruscollege,

Kanunnik Davidlaan 10, 2500 Lier.

Deelname is gratis.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan via jbdavidlier@skynet.be

November 2017: Opvoeden: gaming en internet. (verslaving)

Meer informatie vindt u op de website van mediawijs en op de druglijn.

Wie uitzoekt of een spel interessant is voor zijn/haar kind, heeft volgende hulpmiddelen:

• Het classificatiesysteem van PEGI
  • Om een idee te krijgen van de inhoud kan je op Youtube op zoek naar filmpjes waarin de game wordt voorgesteld. Je typt dan de naam van het computerspel, gevolgd door 'gameplay'.
  • Link naar de presentatie van deze avond

November 2016: Beter communiceren met pubers